Czesc mam pare pytan odnosnie smazenia. Wiem, ze to jest ostatnia opcja jaka powinnismy stosowac. Ale jezeli sa takie specjalne patelnio-garnki, do ktorych nie dodajemy NIC tluszczu i na tym smazymy piers z kurczaka przykladowo to czy ona sie rozni czyms od np kurczaka na parze (ktory jest uznawany za najdrozwszy chyba tak? ) ? pozdr
Można stosować olej rzepakowy do pieczenia lub krótkotrwałego smażenia np. naleśników? Wiem, że natarczywa obróbka powoduje utraty, jednak punkt dymienia tego oleju w cale nie jest aż tak niski.. Prosiłbym o konkretną odpowiedź, a nie proponowanie zamienników..
Można stosować olej rzepakowy do pieczenia lub krótkotrwałego smażenia np. naleśników? Wiem, że natarczywa obróbka powoduje utraty, jednak punkt dymienia tego oleju w cale nie jest aż tak niski.. Prosiłbym o konkretną odpowiedź, a nie proponowanie zamienników..
[...] - rozłóż na 6 posiłków po 30 g Węglowodany i tłuszcze - na 5 pierwszych posiłków, przy czym węgli najwięcej na śniadanie i posiłek potreningowy Jeśli używając oliwy do smażenia będziesz w stanie zmieścić się w limicie tłuszczu (w co wątpię) to tak. Pozdrawiam, Leniwy Tyka *** FitNessCafeClassic *** "Nobody likes dieting. It's boring, [...]
aha, czyli nie zabardzo, a czego używać do smażenia, a może beztłuszczowo?<CO?>?:/ Kulturystyka to niekącząca walka z sobą, ale nagroda jest wielka Chcesz mi pomóc Kliknij: http://sisco.pl/cgi-bin/ref/ref.pl?ID=482639 SFD FIGHT CLUB Profesional Sport Club
2,5g B/ 3g-3,5g W/ 1g T, smazenie na smalcu sobie odpuść chyba ze jestes na tłuszczówce to co innego, najlepiej jest dusić mieso, mozesz tez zakupic areozol specjalny do smazenia, jezeli jesteś na diecie zbilansownej idź bardziej w kierunku roślinnch niż zwierzęcych mniejsze ryzyku złapania smalcu. Jak źródło tłuszczy olej lniany albo arachidowy i [...]
[...] jego istotne podstawy. Wyróżnić wśród nich warto: 1. Na czym smażymy? 2. Co smażymy? 3. Jak smażymy? 4. Ile czasu smażymy? Tutaj możesz poczytać o najlepszych tłuszczach do smażenia oraz zastosowaniu podstawowych zasad, które warto przestrzegać: Zasady smażenia: https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia Tłuszcze do [...]
Ciekawy artykuł, odniosę się własnym doświadczeniem. Otóż do krótkotrwałego smażenia produktów które szybko się ścinają np. jajka używamy masła. Dlaczego masła? Dlatego że posiada bogaty skład tłuszczowy, mimo iż posiada też izomery trans to wbrew pozorom w zdrowej formie. Ma też udział 50/50 (w przybliżeniu) kwasów tłuszczowych nasyconych do [...]
[...] tego ze względu na zmniejszanie kaloryczności, bo wątróbki ładniej się zrumienią i nie będą kleić do patelni. Mąka pszenna leciutko zagęści też później powstały sos... 6. Do smażenia najlepsza jest duża patelnia z pokrywką lub stalowy 4-5l garnek z szerokim dnem i pokrywką. 7. Nagrzewam średnio patelnię, daję około łyżkę tłuszczu - masło [...]
Mieszu mieszu i sru do mikrofali %-) pierwotnie jak to robiłam miały to być placki z cukinią, ale, że ze względu na makro nie mogłam dodać więcej mąki ani tłuszczu do smażenia i placki wyszly do kitu to resztka ciasta trafiła do mikrofali %-) wyszło elegancko i pysznie. Dlatego dziś juz całość wylądowała w mikrofali. [...]
Okej, dziękuję. A jaki kalkulator tdee polecacie? na jednym pokazuje mi że mam jesc 2675 kcal a na 3 innych 3300-3500 Ponadto jak liczyc kalorie ze smażonych potraw? tak jak z gotowanych + np łyzke masla roslinnego uzytego do smazenia? Zmieniony przez - Bartosz12 w dniu 2018-10-13 22:26:18 Kalkulator pokazuje tylko przybliżona wartość, pamiętaj. [...]
Podaj proszę przepis na te placki z twarogiem. Mnie się zawsze rozwala cokolwiek bym nie robił z twarogiem :/ Kurcze, ja zawsze robie z innych proporcji, wiec nie powiem Ci dokladnie, w tych bylo mniej wiecej tak: - 1 jajko - 2 zoltka -100g platkow owsianych -100g twarogu -120g banana -100g czeresni - troche mleka, jesli masa jest za gesta - [...]
[...] rzodkiewek, 4 kromki chleba, 8 kulek sera mozzarella lub bryndzy owczej, 6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu, 1 łyżeczka musztardy, 1/2 pęczka szczypiorku, sól, pieprz, oliwa do smażenia. Liście sałaty umyć i osuszyć. Porozrywać na niewielkie kawałki i ułożyć w salaterce. Oliwki wypestkować. Rzodkiewki i ogórki umyć i pokroić w plasterki. Dodać [...]
[...] utworzonym sosem; w miarę odparowywania sosu, uzupelniać go wodą. Pieczone mięsa podaje się na gorąco lub na zimno, wraz z sosem utworzonym w czasie pieczenia. Smażenie. Do smażenia odpowiednie jest mięso o miękkiej, soczystej i jednolitej tkance, nie dzielącej się na sprężyste włókna. Warunkom tym odpowiadają przede wszystkim następujące [...]
[...] jak najbardziej. Nasiona strączkowe są średnim źródłem białka, a to dlatego, że zawierają więcej węglowodanów. Czyste białko to z ryb/mięs i nabiału najlepiej. Z olejem słonecznikowym i słonecznikiem jest tak, że on bardzo pogarsza bilans kwasów tłuszczowych. Do smażenia jakaś niewielka ilość nie zrujnuje Ci diety, ale generalnie unikaj.
[...] w kuchni. Lubimy smażyć mięsa, ryby, jaja, warzywa, czy połączenia tych składników. Polega ono na ogrzewaniu potrawy w środowisku tłuszczu. Jednak są również możliwości smażenia na dobrej patelni, np. teflonowej, bez użycia tłuszczu. Wśród najlepszych jakościowo tłuszczów, które warto stosować do smażenia wyróżnić należy te, o jak najniższej [...]